betekintést nyert a lánglovagok életébe

2020.07.29. 20:00

Beteg kisfiú álmát teljesítették a pápai tűzoltók

A beteg gyerekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítvány szervezésében a helyi tűzoltó-parancsnokságon teljesült a hatéves Bence kívánsága, betekintést nyert a lánglovasok életébe.

Laskovics Márió

Fotó: Veszprém MKI

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság dolgozói szívesen teljesítették a kérést. Bence bejárhatta az egész laktanyát, kipróbálhatta a tűzoltóautó emelőkosarát, megnézhette a tűzoltók rúdon való lecsúszását és bevetésre indulását.

Fotó: Veszprém MKI

A nem mindennapi élményt tetézve a kisfiú tűzoltós ajándékokkal gazdagodott, egy bevetési ruhát és sisakot is felpróbálhatott, néhány órára igazi parancsnok lehetett, közölte a Pro Voluntarius-díjas alapítvány, mely az elmúlt tizenhét év alatt közel négyezer álmot váltott valóra támogatói és önkéntesei segítségével.

Fotó: Veszprém MKI

Az országosan tevékenykedő csapat tagjai a sokszor elérhetetlennek tűnő kívánságok teljesítésével biztatást és reményt adnak a gyerekeknek, akik az élményekből erőt meríthetnek betegségük leküzdéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!