ügyészség

2020.07.08. 20:00

Hátba szúrta feleségét a zirci férfi – elrendelték a távoltartást

A Veszprém Megyei Főügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság a hétvégén elrendelte egy, a felesége ellen elkövetett súlyos testi sértés bűntettével és zaklatással gyanúsított férfi bűnügyi felügyeletét, illetve a házastársától való távoltartását.

Ügyészség

Fotó: pixabay.hu

A megalapozott gyanú szerint az 55 éves mozgássérült férfi 2020. június 22-én reggel zirci lakóhelyükön egy tőrkéssel a hátán megszúrta a feleségét, aki emiatt nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de a szúrás ennél súlyosabb sérülést is okozhatott volna.

A férfi huzamosabb ideje, már korábban is bántalmazta, fenyegette az ápolását, ellátását biztosító látássérült feleségét. Több évvel ezelőtt egy vascsővel bántalmazta, 2018 decemberében pedig egy bottal a csuklóját törte el.

2020 februárjától a férfi még agresszívebbé és indulatosabbá vált, amely a sértettben ez komoly félelmet váltott ki. Így előfordult, hogy késsel akarta az asszonyt megszúrni, aki ekkor el tudott lépni a szúrás elől, máskor olyan erővel ütötte arcon, hogy a nő orra vérezni kezdett, a szája pedig feldagadt.

A férfi 2020 júliusának első napjaiban már reggel azzal fenyegette a sértettet, hogy meg fogja ölni. Viselkedése miatt a nő okkal tartott a férjétől, ezért az őt ért korábbi sérülések és fenyegetések miatti felelősségre vonását kérte.

Az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a férfi lakáshoz kötött bűnügyi felügyeletének, illetve a sértettől való távoltartásának az elrendelését, melyet a bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően négy hónap időtartamra elrendelt.

A gyanúsított fellebbezést jelentett be a döntés ellen, így az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!