motorral az úton

2020.07.09. 07:00

Ne történjenek tragédiák a Bakonyban sem!

Motorosokat láttak vendégül a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai, majd közös túrát tettek a 82-es számú főút cseszneki pihenőjéig.

Kovács Erika

Motorosokat láttak vendégül a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai, majd közös túrát tettek a 82-es számú főút cseszneki pihenőjéig Fotó: Rendőrség

Ezzel párhuzamosan maratonfutó rendőrök és családtagjaik a főút Veszprém megyei szakaszán a közlekedési balesetekben elhunytak emlékhelyeinél gyújtottak mécsest a minap, tudtuk meg a rendőrségtől.

A biztonságos közlekedésről beszélt motorosoknak Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője a rendőr-főkapitányság színháztermében. Felhívta a figyelmet egyebek mellett arra, hogy közúti balesetnél a motoros védelmét a bukósisak és a védőruházat biztosítja. A legfontosabb védőfelszerelés a bukósisak, amely védi a fejet és az agyat, tompítja, illetve elnyeli a koponyát érő ütést. Elhangzott, csak a jól becsatolt, és megfelelő méretű bukósisak adhat védelmet, amelyen nincsenek repedések.

Az előadás után a résztvevők rendőri felvezetéssel a cseszneki autós pihenőig motoroztak, majd a tapasztalt motorosok vezetéstechnikai tanácsokat adtak a többieknek. Mindezzel egy időben több veszprémi rendőr és hozzátartozója futva indult el a rendőr-főkapitányság épületéből Csesznek felé, a 82-es számú főút Veszprém megyei szakasza mentén sorakozó keresztekhez, emlékhelyekhez, amelyeket halálos közlekedési balesetek helyszínein emeltek a hozzátartozók. A biztonságosan megközelíthető helyeknél a futók megálltak, és egy-egy elektromos mécses meggyújtásával emlékeztek az egykori tragédiák áldozataira. Többen teljesítette a közel 43 kilométeres távot, mások egy részét futották le.

Motorosokat láttak vendégül a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai, majd közös túrát tettek a 82-es számú főút cseszneki pihenőjéig
Fotó: Rendőrség

Mindkét programnak az volt a célja, hogy a résztvevők felhívják a figyelmet a nyári idegenforgalmi szezon veszélyeire, illetve a motorosok által különösen kedvelt 82-es számú, különleges adottságú és szépségű bakonyi úton a biztonságos közlekedésre, hogy ott se történjenek újabb tragédiák!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!