két és fél millió forint kárt okozott

2020.08.14. 13:43

Elrendelték a veszprémi porcelánfát megrongáló férfi letartóztatását

A nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt folyamatban lévő bűnügyben a Veszprémi Járási Ügyészség indítványozta annak a 20 éves férfinak a letartóztatását, aki 2020. augusztus 12. napján a hajnali órákban megrongálta Veszprém központjában a porcelánból készült életfát.

Képünk illusztráció.

A megalapozott gyanú szerint a férfi a Brusznyai úti körforgalom füves részén álló porcelánfát előbb három óra előtt néhány perccel, majd háromnegyed órával később is megrongálta, mindkét alkalommal a porcelánfa lámpaburáit dobta meg kővel, melyek összetörtek. A férfi rongálással mintegy két és fél millió forint kárt okozott.

Az ügyészi indítvány szerint a letartóztatás különös okai közül a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye egyaránt fennáll, figyelemmel arra is, hogy a büntetett előéletű férfi ellen több büntetőeljárás van folyamatban hasonló módon elkövetett rongálás és egyéb vagyon elleni bűncselekmények miatt.

A szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye olyan mértékű, amely kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelésével küszöbölhető ki.

Ezért a járási ügyészség a letartóztatás elrendelésére tett indítványt.

A Veszprémi Járási Ügyészség indítványa alapján a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását a pénteki napon egy hónapra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!