rendőrség

2020.08.06. 17:35

Útközben is biztonságban Balatonfüreden

Vagyonvédelemről beszéltek az utazóknak a balatonfüredi rendőrök a helyi vasútállomáson nemrég, tudtuk meg Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferenstől.

Kovács Erika

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság több közlekedési szervvel együttműködve 2015 nyarán indította útjára a Biztonságban útközben nevű, bűn- és baleset-megelőzési programot, és ennek keretében tájékoztatták az utasokat a rendőrök a biztonságról. Felhívták a figyelmüket többek között arra, hogy ne hagyják őrizetlenül táskáikat, értékeiket, pénztárcájukat, telefonjukat. Ezeket, valamint irataikat soha ne a táska tetejére tegyék, hanem a belső zsebekbe. A rendőrök szóltak a bank automatáknál történő biztonságos készpénzfelvételről is. Kérték a turistákat, hogy a bankkártyájuk PIN kódját csak akkor üssék be, ha nem áll mögöttük senki.Ha megkapták a pénzt, pénztárcájukat azonnal tegyék a táskájukba. A rendőrségi sajtós aláhúzta, a nyári idegenforgalmi szezonban a turisták sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése és visszaszorítása miatt a rendőrök folyamatosan ellenőrzik a vasútállomás területét és a környékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!