bíróság előtt az ügy

2020.09.09. 11:00

Ébredés után többször hallucinált, megszúrta feleségét a hajmáskéri férfi

A vádlott hátba szúrta feleségét, majd többször magába is belevágta a kést.

Mátételki András

Fotó: pixabay.hu

A büntetőper egy évvel ezelőtt kezdődött, s mivel hosszú ideig nem lehetett tárgyalni, ezért kedden újra ismertette az iratokat Polgár András bíró a Veszprémi Törvényszéken.

Nemegyszer állt már bíróság előtt az 55 éves H. Attila, akit jelenleg a fővárosi Igazságügyi Megfigyelő és Elme­gyógyító Intézetben fogva tartása mellett kezelnek. Távmeghallgatás keretében válaszolt a bíró kérdéseire. Először 2017-ben támadt asszonyára, amikor minden előzmény nélkül combon szúrta.

2018 áprilisában majdnem halállal végződött a hasonló eset. A férfi hajmáskéri albérletükben délelőtt bort ivott nyugtatóra, majd váratlanul párnát szorított az ágyon hason fekvő neje fejére. Zsebkésével hátba szúrta a nőt, majd magát is többször mellkason döfte. Őt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, míg felesége megúszta a támadást nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel.

Felesége annak idején azt vallotta, hogy férje ébredés után többször hallucinált, váratlanul lett agresszív, illetve a késelésekor zavaros volt a tekintete.

A bíróság nem tudott pontot tenni az ügy végére, mert az elmeorvosok eltérő szakvéleményt adtak a vádlottról. Nem sikerült tisztázni, hogy a vádlott felismerte-e cselekménye következményeit, továbbá indokolt-e a kényszergyógykezelése. A per október végén folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!