Droggal fizettek a hajvágásért

2020.11.12. 07:00

Kábítószerrel kereskedtek Veszprémben a fiatalok

Kábítószerrel kereskedők ügyében tartott előkészítő ülést a Veszprémi Törvényszék.

Marton Attila

A vád szerint az ügy elsőrendű vádlottja, K. R. R. 2018-tól szerzett be, fogyasztott és értékesített speedport és marihuánát. A kábítószer terjesztésében a következő év nyarától M. E. is részt vett. A húszas éveikben járó fiatalemberek Hollandiából és Mosonmagyaróvárról szerezték be a drogot, amelyet főként Veszprémben adtak tovább. Az ügyészség szerint előfordult, hogy hajvágásért cserébe is adtak át kábítószert.

A vád szerint az elsőrendű vádlott K. B. harmadrendű vádlottnak 2018 végétől adott át ingyen speedet, aki részben elfogyasztotta, valamint ingyen adta tovább a drogot ismerősének. Az elsőrendű vádlott tavaly nyártól több alkalommal adott el speedet J. M. Gy.-nek, aki három alkalommal továbbértékesítette a drogot, 13 ezer forint bevételre szert téve.

Tavaly októberben az első- és másodrendű vádlott közös albérletében speedport, marihuánát és extasyt, valamint a kábítószer értékesítéséhez és adagolásához szükséges eszközöket foglalt le a hatóság. Az ügyészség az első és másodrendű vádlottat jelentős mennyiségű drogra elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolta, míg a harmad- és negyedrendű vádlottakat csekély mennyiségű drog átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem vétségével. Az ügyben tartott előkészítő tárgyaláson az elsőrendű vádlott részben ismerte be bűnösségét, a másodrendű vádlott csak a kábítószer-fogyasztást ismerte be. Esetükben tárgyalással folytatódik az eljárás.

Az előkészítő ülésen a harmadrendű és negyedrendű vádlott beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, a beismerő nyilatkozatot mindkettőjük esetében elfogadta a törvényszék, így esetükben ítélet született. Mindkét vádlottat kábítószer-kereskedelem vétségében találta bűnösnek Pfeifer Péter bíró. A harmadrendű vádlottat tíz hónap, két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Veszprémi Törvényszék, valamint 121 ezer forint bűnügyi költséget kell megfizetnie. Az ügyész, valamint a vádlott és védője is tudomásul vették az ítéletet, így az jogerős. A negyedrendű vádlottat egy év, két évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték, valamint 130 ezer forint pénzbüntetést kell megfizetnie, és 13 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendeltek el vele szemben. A bíró mindkét vádlott esetében pártfogó felügyeletet rendelt el a próbaidő idejére.

A negyedrendű vádlott védője a pénzbüntetés enyhítésére fellebbezést adott be, így a vádlott ügyében még nincs jogerős döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!