személyiségzavarban szenved, de nem elmebeteg

2020.12.04. 07:00

Megúszta a börtönt a férfi, aki a hajánál fogva húzta az úton élettársát Pápánál

Mégsem kell börtönbe vonulnia annak az agresszív férfinek, akit első fokon letöltendő szabadságvesztésre ítélt a pápai bíróság.

Mátételki András

Fotó: pixabay.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a 21 éves D. Tamás tavaly októberben ittasan tért haza a Pápához közeli Bánóczi majorba. Rövid időn belül szóváltásba keveredett három gyermeke édesanyjával, akit annyira kihozott a sodrából, hogy fogta magát és elment hazulról. Ebbe a korábban már büntetett vádlott nem nyugodott bele, volt élettársa után indult, akit még Pápa előtt utolért a 83-as úton. Ekkor belemarkolt a hajába, majd elindult vele vissza a lakásukra. Amikor a nő segítségért kiabált, a vádlott fejen ütötte, amitől a sértett a földre esett. A nő könyörgött neki, hogy engedje el, de a férfi nem könyörült rajta: a földön fekvő nőt maga után húzta az úton, amit egy autós megörökített az autójába szerelt kamerájával.

A bíróság megállapította, hogy D. Tamás ugyan személyiségzavarban szenved, de annak mértéke nem éri el az elmebetegség súlyosságát, azaz tisztában volt a tette következményeivel. A Pápai Járásbíróság személyi szabadság megsértésének bűntette miatt a férfit két év négy hónap börtönre ítélte. Ezt a döntést bírálta felül a törvényszék, ahol jogerősen egy év tíz hónapra enyhítették a büntetést, amelynek a végrehajtását három évre felfüggesztették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!