bíróság

2020.12.03. 11:00

Szerinte tartozott neki a volt főnöke, ezért eltörte a csopaki férfi orrát

Két erőszakos férfit ítélt el a bíróság, akik közül az egyik eltörte az egykori főnökük orrát.

Mátételki András

Balatonalmádiban építkezésen dolgozott a budajenői B. A. (35) és a kiskunfélegyházai F. Cs. (31), mindketten Csopakon laktak albérletben. Ugyanitt, egy másik szobában élt feleségével brigádvezetőjük, ám ez év februárban elmérgesedett köztük a kapcsolat, és a két kőműves elköltözött. Néhány nap múlva visszamentek volt szállásukra, hogy összeszedjék a holmijukat. Ismét kirobbant köztük a vita, mert a két beosztott szerint nekik még tartozott egykori vezetőjük.

Pénzt ez alkalommal sem láttak, amibe, úgy tűnt, belenyugodtak, de azt kérték volt kollégájuktól, hogy legalább vigye őket vissza Almádiba, ahova költöztek. Ezt a kérésüket sem teljesítette a sértett, mire mindketten lábánál fogva próbálták lehúzni az ágyról. Ezután B. A. ököllel úgy arcon vágta a férfit, hogy annak eltörött az orra és agyrázkódást szenvedett. Kényszerűségből odaadta nekik Mercedese slusszkulcsát, amivel a vádlottak áthajtottak Almádiba.

A Veszprémi Járásbíróság társtettesként elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette miatt vonta felelősségre mindkettőjüket. B. A.-t, aki testi sértés bűntettét is elkövette, két év börtönre ítélte, míg társa büntetése egy év nyolc hónap. A szabadságvesztés végrehajtását öt, illetve három évre felfüggesztették.

A döntés nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!