másfél millió forintos kárt okozott

2021.02.11. 10:13

Letartóztatásban marad a veszprémi porcelán életfa megrongálója

Ügyészi indítványra meghosszabbította a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki tavaly nyáron megrongálta a Veszprém egyik körforgalmát díszítő herendi porcelánszobrot.

20200812 veszprém belvárosi körforgalom. Megrongálták a herendi porcelánszobrot. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A megalapozott gyanú szerint a büntetett előéletű 21 éves férfi 2020. augusztus 12-én a hajnali órákban kővel többször megdobta a belvárosi körforgalomban álló porcelánból készült életfa szobor lámpáit, melyekből többet össze is tört – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. Tette után elfutott a helyszínről, majd 50 perccel később visszament és újra megdobálta a lámpákat. A szobrot gyártó porcelánmanufaktúrának okozott rongálási kár meghaladja a másfél millió forintot.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A férfi három nappal korábban is követett el hasonló cselekményt, amikor a Székesfehérvári Törvényszék ablakait kövekkel és üvegpalackkal dobálta, melynek következtében az ablaktáblák betörtek. Az okozott kár ez esetben közel 58 000 forint volt.

A férfit az életfa megrongálása után őrizetbe vették, majd a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a letartóztatását. A két ügy időközben egyesítésre került, s miután a nyomozás még folyamatban van, a szökés és bűnismétlés veszélye pedig változatlanul fennáll, az ügyészség a férfi letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és a kényszerintézkedést 2021. április 14-ig meghosszabbította.

Kapcsolódó írásunk:

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/megrongaltak-a-herendi-eletfat-veszprem-belvarosaban-3967193/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!