rendhagyó pályázat

2021.03.09. 11:00

Internetes biztonságról tizenévesekkel

Értékelték a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a biztonságos internet világnapja alkalmából kiírt bűnmegelőzési pályázatra érkezett alkotásokat, közölte Nagy Judit megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

Forrás: pixabay

Összesen 24 átírt mesét küldtek be a diákok a 10 – 18 éveseknek meghirdetett rendhagyó pályázatára.

A kiírás szerint a pályázónak egy közismert mesét kellett átírni úgy, hogy a szereplők aktív internethasználóvá váljanak, legyen számítógépük vagy mobil telefonjuk, és az eredeti mesében megjelenő különféle helyzetek kerüljenek át az online térbe.

A pályázatok fele az általános iskolásoktól, a többi a középiskoláktól érkezett. Az átírt mesék arról tanúskodtak, hogy szerzőik otthonosan mozognak az online térben, és némileg ismerik az internetes bűnözők módszereit is.

A kiírók nem állítottak fel rangsort a pályaművek között. A cél az volt, hogy a rendőrök az internetes biztonság apropóján tartott iskolai előadásokon, valamint a gyermektáborok bűnmegelőzési programjain felolvassák a szerzők gondolatait.

A veszprémi, zirci és szentgáli iskolákból érkezett pályamunkák között rengeteg az eredeti ötlet, sok tanulságos, humoros feldolgozás születetett, amelyek a rendőri megelőzésnél kiválóan felhasználhatók.

Az alkotások egy részét a rendőrségi hírlevélben és az interneten is el lehet olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!