letartóztatták

2021.03.05. 16:00

Letört széklábbal kergette keresztül a városon párjának exét a feldühödött férfi

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki Várpalotán, egy sörözői összetűzést követően letört széklábbal kergette keresztül a városon párjának volt barátját, aki a rendőrség épületébe menekült előle.

Ügyészség

Az 56 éves férfi 2020. október 4-én a délutáni órákban barátnőjével italozott a sörözőben, ahol a nő korábbi barátja is megjelent.

Az elkövető inzultálni kezdte a férfit, a fejét, tarkóját paskolgatta, melyből szóváltás támadt közöttük. Ezek után a 45 éves barátnő is közbeavatkozott, és párjával együtt lökdösni kezdték a sértettet. A férfi egy alkalommal ököllel szájon is ütötte, majd olyannyira feldühödött, hogy felkapott egy bárszéket és „szétverem a fejedet” felkiáltással üldözni kezdte a sörözőből kifutó sértettet.

A sértett a városi rendőrkapitányság felé menekült, üldözője pedig a közben összetört bárszék lábával a kezében futott utána, de a sértettnek még azelőtt sikerült beérnie a rendőrségre, hogy támadója utolérte volna, s így az esetet végül egy ökölütés okozta sérüléssel megúszta.

A nő ellen – aki az elkövetéskor egy korábbi garázdaság miatt próbára bocsátás hatálya alatt állt – most újfent garázdaság vétsége miatt került sor a vádemelésre.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, míg a nővel szemben a korábbi próbára bocsátás megszüntetését és a korábbi, illetve a mostani garázdasága miatt halmazati büntetésül pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!