állatkínzás

2021.03.05. 07:00

Magára hagyták a kiskutyát, miután elköltöztek

Vádat emelt a Veszprémi Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt egy férfi és egy nő ellen, akik magára hagyták a kiskutyájukat elköltözés után, közölte a Veszprém Megyei Főügyészség.

Kovács Erika

Forrás: pixabay.com

Az 51 éves férfi és 38 éves élettársa tavaly áprilisában vették magukhoz várpalotai társasházi lakásukba a kölyökkutyát. Két hónap múlva ismeretlen helyre költöztek, a kulcsra zárt lakásban pedig élelem és víz nélkül hátrahagyták az akkor három hónapos kiskutyát. A társasház lakói az állat ugatására még aznap felfigyeltek, és szóltak a ház gondnokának, aki pótkulccsal bement a lakásba, ahol megtalálta az állatot.

A kutya tulajdonosait nem tudták elérni, így az ebet menhelyre szállították. A vádlottak nem törődtek az állat sorsával, a 38 éves nő több mint fél év múlva érdeklődött a kutyáról a ház gondnokánál, pedig a négylábú élelem és víz nélkül egy héten belül elpusztulhatott volna. Az ügyészség vádiratában a férfival szemben elzárást, a nőnél pedig közérdekű munkát indítványozott a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!