Fal- és tetőbontásra szakosodtak az ország másik felén élő dohánybolti fosztogatók

Közel 22 millió forint értékben lopott el dohányárut három Hajdú-Bihar megyei férfi. A Veszprém megyei nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát.

police.hu

Forrás: Rendőrség

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya többrendbeli lopás bűntett és rongálás bűntett elkövetése miatt folytatott eljárást három Hajdú-Bihar megyei lakossal szemben.

A megalapozott gyanú szerint egyikőjük, egy 51 éves férfi 2020 júniusában két Balaton-parti település dohányboltjába tört be, és onnan dohányárut lopott el. Ezt követően 2020. augusztus 31-én a 38 éves társával autót béreltek, majd ismét a Balatonhoz utaztak, és másnapra virradó éjszaka egy balatonfüredi dohányboltból árut és készpénzt vittek magukkal.

A két elkövetőt őrizetbe vételük mellett a Veszprém megyei nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd a rendőrség előterjesztése és az ügyészség indítványa alapján letartóztatták őket.

Az adatgyűjtés és az összehangolt országos koordináció eredményeként a Veszprém megyei nyomozók 2020 szeptemberében a helyi rendőrökkel közösen Hajdú-Bihar megyében elfogták a harmadik elkövetőt is, egy 46 éves férfit.

Fotó: Rendőrség

A három fosztogató országosan összesen nyolc dohányboltba jutott be, amelyekből dohányárut és készpénz vittek el. Mindegyik esetre jellemző, hogy az elkövetők az üzletek falát vagy mennyezetét, tetejét bontották meg a betöréshez. Összesen közel 22 millió forint értékű árut – mely 7,5 millió forint értékben megtérült – és közel 1 millió forint készpénzt loptak el a nyolc helyről, a rongálással továbbá közel 4 millió forint kárt okoztak a sértetteknek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya az eljárás során a szükséges nyomozati cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!