Litérnél kapcsolták le a járőrök a magyar embercsempészt és utasait

A rendőrök egy embercsempésszel és három illegális migránssal szemben intézkedtek csütörtökön.

Forrás: rendőrség

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja és katona járőrtársa 2021. április 15-én, 10 óra 36 perckor a 72-es számú főúton, Litér közelében állítottak meg egy magyar rendszámú autót, majd ellenőrizték az abban utazókat – írja a police.hu. A járműben a 33 éves magyar állampolgárságú sofőrön kívül három, magát szír állampolgárnak valló férfi volt.

Fotó: rendőrség

Az utasok illegálisan jutottak Magyarország területére, jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a helyszínre érkező rendőrök a gépjármű vezetőjével együtt előállították őket. A magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

A 33 éves járművezetőt gyanúsítottként kihallgatták a nyomozók, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Fotó: rendőrség

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!