Krimi jelenet Tapolcán: bozótvágóval tartja rettegésben egy férfi a lakókat

Méteres bozótvágóval dühöngött egy fiatalember Tapolcán a közelmúltban – erről beszéltek a környéken élők. Az illetőt elvitték a rendőrök, de néhány nap múlva már szabadon, egy haverjával sörözött. A helyi emberek közül többen nagyon félnek tőle. A történtekről megkérdeztük a rendőrséget is.

Kovács Erika

- Május 15-én, szombat este 11 óra után irgalmatlan üvöltözésre, üvegcsörömpölésre lettünk figyelmesek, majd egy férfi azt üvöltötte, „levágom a fejed”!. Később azt hallottuk, hogy valaki éktelenül dörömböl egy kapun – utalt a megrázó estére egy környékbeli. Felidézte, nemsokára megjelent két rendőr, ekkor kipréselte magát, illetve kijutott a kapun az üvöltöző fiatalember. A lakó elmondása szerint az egyik rendőr filmbeillő módon, rendkívül bátran „beleállt” a helyzetbe, és megkérdezte a dühöngőtől, mit csinálsz? Erre a fiatalember egy méteres bozótvágóval – amit az aszfalton húzott – elindult a rendőrök felé. Végig hátráltak előle a rendőrök és folyamatosan kérték, dobja el a kezében lévő eszközt.

A férfi ezt nem tette meg, közelebb ment a rendőrök felé és azt kiáltotta:

„Ez nem fegyver, ez bozótvágó!”

Közben az egyik rendőr jelezte, figyelmeztető lövést fog leadni. Ez sem hatotta meg, majd a rendőr a feje fölé, a levegőbe lőtt, de erre sem figyelt a férfi, továbbra is ment feléjük a bozótvágóval. Az egyik rendőr hátrálás közben a járdánál lévő kövekben kicsit megbotlott, de nem esett el. Ekkor a másik rendőr hirtelen a fiatalember mögé ugrott, és elvette tőle a bozótvágót, de közben megsérült a keze – idézte fel a látottakat a szemtanú.

A lakó szerint, ha nincsenek az egyenruhások, nem lehet tudni, mi történhetett volna: kit vagy kiket kaszabolhatott volna le a fiatalember? A szemtanú elismeréssel beszélt arról, hogy a rendőrök rendkívül bátran, hősiesen viselkedtek. Hozzátette, azon mindenki nagyon megdöbbent, hogy a férfit néhány nap múlva ismét látták. Május 18-án, kedden már sörözött az egyik haverjával. A lakó felidézte, hogy az illetőnek nem ez volt az első hasonló esete, korábban a bozótvágóval egy közlekedési táblát püfölt a környéken. Máskor pedig a párja feküdt az aszfalton, és magából kikelve üvöltött, mindezt a kijárási tilalom után.

Nagyon félti a családját

Egy másik környéken lakó – szintén neve mellőzésével kérte – arról beszélt, hogy a fiatalember kiabálva, trágár szavakkal szidta a rendőröket, agresszíven viselkedett velük szemben. Nehezen lehetett betenni a dühöngő férfit a rendőrautóba, ahol továbbra is ordított. Közben több rendőrautó is megjelent a környéken, majd elvitték a fiatalembert. A lakó nem rejtette véka alá, hogy magát és a családját is nagyon félti az illetőtől.

- Ez a férfi veszélyes lehet bárkire, én is nagyon félek tőle! Mi történik, ha valakire, esetleg rám támad a bozótvágóval és megsebesülök? Akár nagyobb tragédia is történhet bárkivel! Nem is értem, miért kerülhetett haza néhány nap múlva? – fogalmazott Tünde, aki éppen autójával indult el.

Tünde szerint a férfi veszélyes lehet bárkire, ő is fél tőle nagyon! Felvetette, mi történik, ha valakire, illetve rá támad a bozótvágóval és megsebesül, de akár tragédia is történhet bárkivel!

A történtekről megkérdeztük a rendőrséget, válaszukat hamarosan közöljük.

Frissítés:

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata a kérdésünkre, hogy milyen eljárás történik az ügyben, azt válaszolta, a tapolcai férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett gyanúja miatt folytatnak eljárást a Tapolcai Rendőrkapitányságnál. Érdeklődtünk arról is, miként kerülhetett néhány nap múlva vissza a lakók közé az illető? Erre azt közölték, forduljunk a Központi Nyomozó Főügyészség győri regionális osztályához. Megkeressük az említett főügyészséget, és közöljük a válaszukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!