álnéven, hamis fotóval

2021.06.01. 14:00

Alaposan megcsapolta a társkeresőn megismert férfi pénztárcáját egy 19 éves nő

Vádat emelt a Tapolcai Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt egy 19 éves szekszárdi nővel szemben, aki 679 ezer forinttal károsított meg egy férfit, akit az internetes társkeresőn ismert meg, tudtuk meg Gulyás Ildikó megyei főügyészségi szóvivő tájékoztatójából.

Kovács Erika

Forrás: pixabay

A vádirat szerint a nő álnéven regisztrált az oldalon, ahová a saját fényképe helyett a közösségi oldalról szerzett fotót töltött fel. Valótlanul adta meg az életkorát, és azt, hogy egyedül neveli hároméves gyermekét.

A férfi tavaly augusztusban ismerkedett meg vele, és telefonon fel is vették a kapcsolatot. A nő a beszélgetésnél hamis személyazonosságot adott meg, valótlanul állította, hogy főbérlője ki akarja rakni, így anyagi segítséget kért. A férfi 40 ezer forintot át is utalt a megadott számlaszámra. A nő később újabb összegeket kért.

Negyedórával az első utalás után főbérlőnek adta ki magát, hangját elváltoztatva egy másik telefonszámról hívta fel a férfit, akivel elhitette, hogy albérlőjének, illetve a nőnek tartozásai vannak.

A megtévesztett férfi ezután 15 ezer, majd 80 ezer forintot utalt át a nőnek, aki azt mondta, elutazik hozzá, de az autója átíratásához és a tankoláshoz is kellene pénz. Erre a férfi további 65 ezer forintot utalt át.

A nő azt is mondta, tartozik a főbérlőjének, és hogy el tudjon hozzá utazni, ki kell fizetnie a tartozást. A férfi ezt is elhitte, és újabb 200 ezer forintot küldött. Ezenkívül még 90 ezer, majd 189 ezer forintot utalt át, mert a nő azt is elhitette vele, hogy az utazásához gyermekfelügyelőt kell kislánya mellé fogadnia, és a balatonboglári albérlet kauciójához, illetve a bútorszállításhoz is pénzre van szüksége.

A nő az albérletre hivatkozással még több pénzt akart kicsalni az illetőtől, aki már nem fizetett, és a történtekről feljelentést tett a rendőrségen.

A nő bankszámláját a hatóság zárolta, melyen mindössze 4418 forint volt. Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével közérdekű munkát indítványozott a nővel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!