Biztonságban lehet nyaralni a Balatonnál

Együttműködési megállapodást kötött a Lovas Polgárőrség Egyesület és Paloznak önkormányzata, amit ünnepélyes körülmények között írtak alá a paloznaki faluházban pénteken. Az eseményen részt vett mások mellett Vancsura Miklós alezredes, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság megbízott vezetője.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Czeglédy Ákos, Paloznak polgármestere köszöntőjében emlékeztetett, komoly hagyományai vannak a polgárőrségnek Paloznakon, amit még a 90-es években hoztak létre Léber Károly vezetésével, aki a Paloznak Közrendvédelmi Alapítvány elnöke is volt 1992-2010 között. Aktívan dolgozott a Polgárőrségek Veszprém Megyei Elnökségében, ahol különböző feladatokat látott el. Léber Károly 2014-ben hunyt el, és közel 15 éves polgárőri munkáját az Országos Polgárőr Szövetség Polgárőr Érdemérem bronz és arany fokozatával, emlékéremmel, majd az Érdemkereszt arany fokozatával ismerte el.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A polgármester arról is beszélt, hogy a korábbi hagyományt szeretnék újjáéleszteni azzal, hogy együttműködést kötnek a szomszédos településsel, ahol jól működik a polgárőrség, és együtt még hatékonyabban tudják ellátni a szolgálatot, illetve a feladatokat. Kiderült továbbá, Paloznak anyagi támogatást nyújt a működéshez és a polgármester reményei szerint Paloznakról is mind többen belépnek az egyesületbe. Lovas polgárőrei, miután járművet is kaptak a rendőrségtől, eddig is felkeresték Paloznakot, és figyelték a közbiztonságot, ami sokat jelent az embereknek és szívesen látják őket.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A balatoni településeken is nagy szükség van a rendőrség, illetve a polgárőrség munkájára, nyáron a nagy tömeg miatt, télen pedig az üresen álló nyaralóépületek környékét figyelik. A térségben jó a közbiztonság, ami a polgárőröknek is köszönhető.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Czeglédy Ákos üdvözölte, hogy az egyesület munkáját támogatja a Balatonfüredi Rendőrkapitányság, valamint a Veszprém megyei és országos polgárőrőrség. A köszöntő után a polgármester és Simon Róbert, a Lovas Polgárőr Egyesület elnöke aláírta az együttműködési megállapodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!