Részlegesen feloldják a tűzgyújtási tilalmat

Az elmúlt hét csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély a hazai erdő- és mezőgazdasági területek jelentős részén, ezért 2021. július 20-tól (kedd) Budapesten és Magyarország 10 megyéjében – köztük Veszprém megyében is – visszavonja a hatóság a tűzgyújtási tilalmat.

Molnár Sándor

Erdőterületen tüzet rakni a tűzgyújtási tilalom visszavonása után is csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen szabad, szélcsendes időszakban úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen. A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig gondoskodni kell annak biztonságos eloltásáról. Fokozott figyelemmel kell eljárni az erdőn kívüli, illetve a lakott területeken is, mert a felügyelet nélkül hagyott tűz könnyen tovább terjedhet. A tűz őrzéséről és annak eloltásáról a tűzvédelmi szabályok betartásáról a tűz gyújtója minden esetben köteles gondoskodni.

Az elmúlt 48 órában Magyarország több területén elérte a 10 millimétert a lehullott csapadék mennyisége, ennek köszönhetően csökkent a tűzveszély az éghető holt biomasszában. Tekintettel arra, hogy a hét első felében további esőzés várható, ezért 2021. július 20-tól megszűnik a tűzgyújtási tilalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!