Bitcoinnal akart kereskedni, egymillió forinttal károsították meg a Pápa környéki sértettet

Brókernek adta ki magát egy csaló, akinek a közreműködésével több mint egymillió forinttal károsítottak meg egy Pápa környéki sértettet. A rendőrök óvatosságra intik a bankszámla-tulajdonosokat.

Polgár Tibor

Forrás: pixabay

Pápa környékéről érkezett bejelentés a rendőrségre július elején arról, hogy a sértett regisztrálta magát egy web­oldalra, ahol bitcoin nevű kriptovalutával (digitális fizetőeszközzel) kívánt kereskedni. Még aznap telefonon felhívta egy ismeretlen személy, akinek a kérésére több mint kétszáz dollárt utalt el a meg­adott bankszámlaszámra.

A sértettet hamarosan egy nő is felhívta, aki személyes brókereként mutatkozott be, és arra kérte, hogy az általa e-mailben elküldött alkalmazást telepítse fel a számítógépére. A sértett telepítette az alkalmazást, amelynek segítségével ismeretlenek átvették az irányítást a bankszámlája felett, és több mint egymillió forinttal megkárosították. Az ügyben a Pápai Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

A hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében a Pápai Rendőrkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét arra, hogy alkalmazást csak hivatalos alkalmazás-áruházból töltsenek le, üzenetben kapott linkről soha, illetve ne telepítsenek semmilyen ismeretlen programot, még kedvező üzleti lehetőség reményében sem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!