Nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan megsérültek az M7-esen történt buszbalesetben

Nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben az M7-es autópályán, Szabadbattyánnál vasárnap hajnalban történt buszbalesetben – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

MTI, Kovács Erika

Fotó: Nagy Norbert/FMH

Győrfi Pál elmondta: 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egység vett részt a mentésben, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.

Fotó: Nagy Norbert/FMH

Korábban a rendőrség még két súlyos és 46 könnyebb sérültről számolt be.

Fotó: Nagy Norbert/FMH

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hajnali 4 óra 55 perckor borult fel egy magyar autóbusz az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében.

Fotó: Nagy Norbert/FMH

A mentésről a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Facebook oldalára került fel egy videó:

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A buszon több mint ötvenen utaztak, a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két irányból, a jármű eleje és hátulja felől kezdték meg az utasok kimentését – mondta. Hozzátette: a tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez.

Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset miatt lezárták a sztráda főváros felé oldalát. A forgalmat a szabadbattyáni lehajtónál leterelik a 7-es út felé, ahonnan a 63-as úti csomópontnál lehet visszatérni az M7-es autópályára.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Információnk szerint a Veszprém megyei mentőszolgálat egységei nagy erőkkel vettek részt a mentésben, akik több sérültet szállítottak a veszprémi kórházba.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Szemerei Péter törzsőrmester, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense megkeresésünkre azt javasolta, aki Budapest felé akar menni a Balatontól vasárnap, Veszprém felé haladjon és térjen rá a 8-as számú főútra, majd a székesfehérvári elkerülőn tud ráhajtani az autópályára. El lehet kerülni a hatalmas torlódást akkor is, ha a másik irányból közlekedő járművezetők Balatonakarattya felé mennek, majd Balatonkenese, Veszprém érintésével térnek rá a 8-as számú főútra, és így is Székesfehérvárnál, az elkerülőn lehet eljutni az M7-es autópályára.

A Fejér megyei rendőrségi sajtóreferens azt is elmondta, hogy folyamatosan friss információkat közölnek a honlapjukon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!