Vádat emeltek a Devecsernél elfogott embercsempészek ellen

Taxival és egy másik személygépkocsival segítettek Ausztriába kijuttatni szír állampolgárokat azok a magyar elkövetők, akik ellen embercsempészés bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség.

Ügyészség

A vádirat szerint a vádlottak egyike, egy 49 éves, személytaxi-szolgáltatás végzésével foglalkozó budapesti férfi valamint egy szintén 49 éves tiszafüredi nő 2021. február 18-án két személygépkocsival a szerb-magyar határhoz utazott, hogy ott – Magyarország területére egy nappal korábban jogellenesen átjutó – 4 szír állampolgárt ellenérték fejében az osztrák-magyar határhoz szállítsanak.

A férfit, két migránssal a taxijában február 18-án a késő délutáni órákban Devecser térségében ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatóság Járőr Osztályának pápai munkatársai.

A nő az általa szállított két külföldi állampolgárt Szombathely térségében tette ki a gépkocsiból és 150-200 eurót akart kérni tőlük a szállításért, ám azok a gépkocsiból kiszállva elszaladtak.

Az ügyészség a nyomozás során letartóztatott vádlottakkal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az Ajkai Járásbíróságnak, továbbá indítványozta, hogy a bíróság kobozza el mindkét, szállításhoz használt járművet és a férfi mobiltelefonját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!