Zavarta apát és fiát a motoros – megverték

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség egy apával és fiával szemben, akik miután zavarta őket a sértett motorozása, bántalmazták a közelükben lakó férfit, a 24 éves elkövető pedig a sértett motorját is megrongálta.

Ügyészség

Fotó: pixabay.hu

A vádirat szerint az 53 éves vádlott és felesége a családtagjaikkal együtt a házassági évfordulóját ünnepelte az egyik Ajka közeli faluban, amikor házuk előtt többször is elmotorozott a sértett, melynek hangja zavarta őket, s ezért durva kézmozdulattal intettek neki.

A sértett ekkor megállt a ház előtt, és megkérdezte, hogy mi a probléma, mire az ittas apa indulatosan megindult felé, majd családtagjai is az utcára mentek, ahol hangos szóváltás alakult ki. A vita tettlegességbe fordult, amikor előbb az idősebb elkövető próbálta ököllel megütni, majd a fia arcon is ütötte a férfit. A sértett védekezett a támadás ellen, ütése pedig kimozdította egyensúlyából az apát, aki ezzel magával sodorta a fiát, s így mindkét vádlott a földre került.

Egy közelükben lakó nő észlelte a történteket, s hogy megakadályozza a további dulakodást, a vádlottak és a sértett közé állt. Eközben a vádlottak házából kifutó kutyákat a fiatalabb elkövető próbálta a sértettre uszítani, majd feldöntötte és megrugdosta a férfi motorját, melyben ezzel közel 100 000 forintos kárt okozott.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és a fiatal férfival szemben közérdekű munka büntetés kiszabását, míg apjának a próbára bocsátását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!