Ajándékot kaptak a szabályosan közlekedő sofőrök a pápai rendőröktől

A Látni és látszani elnevezésű akciót népszerűsítették a közelmúltban a pápai rendőrök. A kezdeményezés keretében tájékoztató anyagot és ajándékot kaptak a szabályosan közlekedő sofőrök.

Polgár Bettina

A közelmúltban Bakonyjákó külterületén igazoltatták a közlekedőket Fotó: rendőrség

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett Látni és látszani közlekedésbiztonsági kampány keretében a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai november 3-án Bakonyjákó külterületén igazoltatták a közlekedőket. Az egyenruhások tájékoztatták a gépjárművezetőket arról, hogy az őszi és téli időszakban a közúti közlekedési balesetek megelőzésében kiemelt jelentősége van az éles látásnak, valamint a korai sötétedés és az időjárás okozta romló látási viszonyok miatt a láthatóságnak. A szabályosan közlekedők a kampány részleteit tartalmazó tájékoztató anyagot és páramentesítő kendőt kaptak.

A közelmúltban Bakonyjákó külterületén igazoltatták a közlekedőket
Fotó: rendőrség

A Pápai Rendőrkapitányság arra kéri a gépjárművezetőket, hogy október 25. és december 10. között vegyenek részt az akcióban, vizsgáltassák át autójukat, valamint ellenőriztessék látásukat – díjmentesen – a kampányban részt vevő autószervizekben és optikákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!