Hamis orvosi igazolással próbálta megúszni a veszprémi tárgyalást

Közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki bírósági tárgyalásról történő távolmaradását hamis orvosi igazolással akarta legalizálni.

A vádirat szerint a 37 éves elkövető ellen egy másik cselekmény miatt volt folyamatban büntetőeljárás a Veszprémi Járásbíróságon, melynek során a bíróság 2021. február 9- én tartott tárgyalást. A férfi nem akart elmenni a tárgyalásra, ezért megjelent a háziorvosnál, ahol ellátást nem igényelt, ellenben orvosi igazolást kért tőle a tárgyalás napjára, amit az orvos megtagadott. Ekkor a vádlott mástól szerzett egy adott időszakra szóló orvosi igazolást, melyen kitörölte a jogosult nevét és a saját nevét írta be helyette, majd benyújtotta a bírósághoz.

A bíróság 2021 májusára tűzött újabb tárgyalási napot, melyre a férfi szintén nem akart elmenni, ezért egy hasonló módszerrel meghamisított orvosi igazolást küldött, mellyel a távolmaradását próbálta igazolni.

Az ügyészség a többszörös visszaeső férfival szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!