Megverte terhes barátnőjét, anyósának a csontját törte az egyik bakonyi faluban élő férfi

Kapcsolati erőszak és súlyos testi sértés bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal 34 éves férfival szemben, aki várandós élettársát és annak édesanyját bántalmazta az egyik bakonyi faluban.

A vádirat szerint a jelenleg bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt álló férfi 2020 novembere és 2021. február eleje között követte el a terhére rótt cselekményeket, amikor egy házban élt a sértettekkel.

A férfi közel egy évvel ezelőtt előzetes szóváltást követően több alkalommal meglökte élettársát, ököllel arcon ütötte és a hasát is megrúgta, majd 2020 decemberében hasonló módon bántalmazta a sértettet, aki bántalmazások következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott az élettársának édesanyját is bántotta, így 2020. december elején az előzetes szóváltásukat követően két kézzel a földre taszította az asszonyt, aki ennek következtében töréses sérülést szenvedett. Két hónappal később ittas állapotban újra szóváltásba került a sértettel, akit előbb megrúgott, majd kabátjánál fogva a földre rántott, és ezt követően is bántalmazott. A bántalmazással végül a sértett könyörgésére felhagyott, és a nőt kabátjánál fogva a szobába belökte, aki a történtek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádiratában börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta a férfival szemben, valamint arra is indítványt tett, hogy az eljárásra illetékes Pápai Járásbíróság rendelje el a vádlott korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének utólagos végrehajtását.

Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!