Mobilokat kínált eladásra, de átverte a vevőket

Többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járásbíróság az ügyészség indítványára.

Ügyészség

Fotó: pixabay.hu

A megalapozott gyanú szerint a 19 éves férfi 2021. augusztus-szeptember hónapokban úgy hirdetett internetes oldalakon eladásra mobiltelefonokat, hogy a vételárat előre elutaltatta a vevőkkel, ám nem állt szándékában, de módjában sem a vevő részére a meghirdetett tárgyakat elküldeni.

A jelenlegi adatok szerint a férfi hét vevőt csapott be mobiltelefonajánlattal, akik 115 000 forinttól 260 000 forintig terjedő vételárat utaltak előre a férfi által megadott számlaszámra, ám a remélt telefon helyett a részükre megküldött csomagban csak száraztésztát kaptak.

A Veszprémi Járási Ügyészség a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a férfi letartóztatását, melyet a bíróság egy hónap időtartamra elrendelt. A végzéssel szemben a vádlott fellebbezett, így az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!