Szexuálisan zaklatta nevelt kislányát egy tési férfi

Indítványozta a Győri Fellebbviteli Főügyészség (GyFF), másodfokú ügyészségként, a nevelt lányát éveken keresztül szexuálisan zaklató, másik nevelt kiskorú gyermekét és élettársát bántalmazó férfi büntetésének helybenhagyását, derült ki a GyFF tájékoztatójából.

Kovács Erika

Forrás: pixabay.com

A Veszprém Megyei Főügyészség vádirata alapján eljáró Veszprémi Törvényszék szeptember 9-i ítéletében a vádlottat 12. évét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és további 11 rendbeli bűncselekmény miatt 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Eltiltotta minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől, amellyel 18. évét be nem töltött fiatal nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen fiatallal bármilyen kapcsolatban áll.

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott és az élettársa 2014 áprilisától Tésen közösen nevelték a nő 2003 szeptemberében született lányát és a 2007 márciusában született fiát. A vádlott 2015 nyarától visszaélt a kiszolgáltatott helyzettel, erőszakkal és fenyegetéssel szexuális kapcsolatra kényszerítette a kislányt.

Az ittas vádlott 2019 októberében a lakásban tört-zúzott, a kisfiút az ágyra lökte, kezénél, lábánál fogva földre rántotta, a feje felé ütött, kicsavarta a gyermek kezét. Magatartása súlyosan veszélyeztette a gyermekek érzelmi, erkölcsi fejlődését.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és a védő felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A GyFF álláspontja szerint a szexuális erőszak bűntette kétrendbeli, a foglalkozástól eltiltás végleges hatályú. A kiszabott szabadságvesztés indokolt és szükséges. Másodfokon az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!