Termesztés

2021.12.06. 20:00

Amíg a többi ember strandolni ment, ő egészen más miatt járt a balatoni nyaralójába

A Veszprém Megyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak az 58 éves férfinak, aki az alsóörsi nyaralójában kannabiszt termesztett.

Forrás: pixabay.com

A megalapozott gyanú szerint az elkövető a nappaliból gipszkartonnal leválasztott, kulcsra  zárható helyiségben termesztette a kender növényeket, így amikor a nyomozó hatóság  2021. december 3-án kutatást tartott az ingatlanban, 138 tő kannabiszt, a termesztéshez  szükséges speciális berendezéseket, valamint 150 darab növényi magot talált a  helyiségben.  

A 138 tő kannabisz meghaladja a büntetőjogilag jelentősnek számító mennyiség alsó  határát, amely a bűncselekmény súlyosabb minősítését vonja maga után.  

A nyomozó hatóság ezen túl a helyszínen észlelte, a villamosenergia-szolgáltató cég  szakemberei pedig meg is állapították, hogy a gyanúsított az ingatlanban szabálytalanul  vételezte az áramot.  

A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyetértett és a szökés-elrejtőzés, a  bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt férfi letartóztatását  egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így  az nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!