Trükkös tolvaj

2021.12.06. 16:18

Egy pohár vizet kért, közben meglopta az idős nőt a dabronyi férfi

A rendőrök néhány óra alatt elfogták az elkövetőt.

Forrás: rendőrség

Forras: rendőrség

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2021. december 3-án délután arról, hogy egy Pápa melletti településen élő idős nőt egy ismeretlen férfi az otthonában meglopott - írja a police.hu. A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy a hölgyhöz vízkérés ürügyén jutott be a trükkös tolvaj, majd amíg a mozgásában korlátozott házigazda vizet engedett egy pohárba, az idegen magához vette a lakásban talált több mint 80 ezer forintot. A sértett a tolvaj távozását követően észlelte pénze eltűnését, és azonnal értesítette a rendőrséget.

A nyomozók gyors adatgyűjtésének köszönhetően a körzeti megbízottak még aznap este Pápán igazoltatták az autóval közlekedő feltételezett elkövetőt, akit elfogtak és előállítottak. A 36 éves dabronyi lakost gyanúsítottként kihallgatták kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi beismerő vallomást tett és elmondta, hogy az ellopott összeg egy részét már elköltötte. A megmaradt - ötvenezer forint - készpénzt a rendőrök lefoglalták, majd azt 2021. december 6-án visszaadták a sértettnek.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a fiatalembert őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az ügyészségen.

Ezek is érdekelhetik