Ausztriába tartottak

2021.12.02. 12:08

Jutaspusztán csípték el a rendőrök a cseh embercsempészt és öt utasát

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy embercsempészt és öt illegális bevándorlót fogtak el Veszprém-Jutaspusztán.

Forrás: rendőrség

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály információi alapján a járőrök 2021. december 2-én 4 óra 39 perckor Veszprém-Jutaspusztán igazoltattak egy cseh rendszámú személyautót, amelyben egy cseh nemzetiségű férfi és öt, magát szír állampolgárnak valló fiatalember utazott - írja a police.hu

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 35 éves cseh sofőr segítséget nyújtott abban, hogy a szír férfiak illegálisan Szerbia területéről Ausztriába juthassanak.

Forrás: rendőrség

Az intézkedés alá vont utasok jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik a biztonsági határzárhoz, míg a járművezető ellen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!