Vers 112 szóból

2021.12.28. 14:00

Kovács Kristóf nyerte a bűnmegelőzési pályázatot

A balatonfüredi Kovács Kristóf vehette át a biztonságot növelő áldozatvédelmi és vagyonvédelmi eszközökből, kiadványokból álló ajándékcsomagot a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságnál (VMRFK) a minap, amit egy bűnmegelőzési verspályázaton nyert el, közölte Bartók Judit megyei rendőrségi szóvivő.

Kovács Erika

A balatonfüredi Kovács Kristóf vehette át a biztonságot növelő áldozatvédelmi és vagyonvédelmi eszközökből, kiadványokból álló ajándékcsomagot a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságnál

Forrás: rendőrség

Az előzményekről kiderült, az áldozatvédelem területén, a biztonságot szem előtt tartva a VMRFK a decemberi Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer (ELBIR) című hírlevelében bűnmegelőzési kreatív játékra hívta a verseket kedvelő olvasókat. A cél az volt, hogy felhívja az emberek figyelmét az áldozattá válás megelőzésére, illetve erősítse a szubjektív biztonságérzetet. 

A verspályázaton részt vevők maximum 112 szóban fogalmazhatták meg a bűnmegelőzéssel kapcsolatos gondolataikat úgy, hogy a pályázati kiírásban megadott 12 szóból (biztonság, bűnmegelőzés, áldozat, védelem, 112, vásárlás, karácsony, bankkártya, mobiltelefon, rendőrség, bűncselekmény, segélyhívó) legalább hat szabadon választott szót kellett a versbe foglalni. 

A pályázatra az egész országból nagy számmal érkeztek pályaművek, és az alkotók között a gyermekektől az idősekig minden korosztály képviseltette magát. A bűnmegelőzési osztály zsűrije, látva a jobbnál jobb pályaműveket, az előzetesen meghirdetett három nyertesen kívül két különdíj átadásáról is döntött. 

Az ajándékcsomagokat a balatonfüredi Kovács Kristóf, a törökszentmiklósi Tóth Boglárka és Budai Zalán, a herendi Varjú Melinda és a várpalotai Zámbó Gergő kapta. A biztonságot növelő áldozatvédelmi és vagyonvédelmi eszközökből, kiadványokból álló ajándékcsomagot Kovács Kristóf vette át a minap. A nyertes verseket a VMRFK közzéteszi az ELBIR 2022. januári számában. 

Az átadáson a bűnmegelőzési szakemberek tanácsolták, mindenki nagyon figyeljen értékeire, főleg forgalmas helyen, tömegben, utazáskor. Tervezzük meg a vásárlást és a költségeket, a fizetés módját, ne tartsunk magunknál sok készpénzt. Tegyük biztonságos helyre a pénztárcát, bankkártyát, mobiltelefont. A bankkártyát és a PIN kódot soha ne tartsuk egymás mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!