A tűzoltói hivatás kihívásai

2021.12.08. 09:01

Sikeres Veszprém megyei fiatalok: kihirdették az alkotói pályázat eredményeit

Kihirdette a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzmegelőzési Bizottsága az idei alkotói pályázat országos döntőjének eredményeit, amit fiataloknak, több kategóriában írt ki online, és így tette közzé az eredményt is.

Kovács Erika

Első helyezést ért el az országos pályázaton Takács Adél Gyöngyi, Erdősi Janka Légy óvatos! Kerüld el! című alkotása. A fiatalok nagyon kreatív módon egy tömbházban lévő lakástüzet mutattak be

Forrás: Katasztrófavédelem/Csondor Henrietta

Eredményesen szerepeltek a Veszprém megyei fiatalok a pályázaton, akik két első és egy harmadik helyezést értek el. Egyéb kézműves alkotás kategóriában, a 11-14 évesek között első helyezést ért el Takács Adél Gyöngyi, Erdősi Janka Légy óvatos! Kerüld el! című alkotása, valamint a 15-18 évesek között Koronczi Melissza Violetta Lángok hangja című novellája. Irodalmi mű kategóriában, a 11-14 évesek közül harmadik helyezést ért el Veilandics Korina Az én Hősöm című verssel. A pályamunkákban a fiatalok a tűzoltói hivatás kihívásait dolgozták fel. 

Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, megbízott országos tűzoltósági főfelügyelő köszöntőjében elmondta, idén 3500 alkotás érkezett, ami másfélszerese a tavalyinak. Borsos Mihály fotóművész kiemelte, a fiatalok bátran használták a fantáziájukat, eltértek el a megszokott sémáktól, így fejezték ki érzéseiket, a világról alkotott véleményüket. 

Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának igazgatója úgy fogalmazott: minden gyermek nyertes, mert gondolataikat megőrzik az alkotások. 

S. Tóth Anikó tűzoltó százados, a kommunikációs szolgálat munkatársa az irodalmi művek értékelésekor az érzelmek kifejezését, az egyedi stílust, a kritikus és felelős gondolkodást emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!