Pályaválasztás előtt

2022.01.13. 14:00

Nyílt napot tartottak a Veszprémi Rendőrkapitányságon

Pályaválasztás előtt álló fiatalok ismerkedhettek meg a rendőri hivatással.

Forrás: rendőrség

A Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum diákjai látogattak el a helyi rendőrkapitányságra, a 2022. január 12-én megrendezett nyílt napra - írja a police.hu. A látogatókat Szűcs Erika rendőr alezredes, a Veszprémi Rendőrkapitányság hivatalvezetője köszöntötte. A diákoknak lehetőségük nyílt megtekinteni a rendőrök szolgálati felszereléseit és gépjárműveit. Ezenkívül közelebbről is bepillantást nyerhettek a bűnügyi technikusok és a közrendvédelmi szakterület munkájába. 

A Veszprémi Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztály vezetőjének előadását interaktív foglalkozás követte, melynek során a diákok maguk is kipróbálhatták a nyomkutatás és -rögzítés technikáit, eszközeit. A fiatalok ezután Takács Krisztián rendőr zászlós és nyomkövető szolgálati kutyája, Gomez bemutatóját nézhették meg. 

Forrás: rendőrség

A Közrendvédelmi Osztály munkatársai pedig intézkedéstaktikai foglalkozást tartottak a tanulók bevonásával, amelyet fegyvertechnikai bemutató követett.

A nyílt nap célja az volt, hogy a fiatalok megismerhessék a rendőrség szervezeti felépítését, valamint felvilágosítást kapjanak a rendészeti szakgimnáziumi képzésre történő jelentkezés feltételeiről, továbbá a bűnügyi és a rendészeti szakterületen történő munkavégzésről. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!