Az ügyészség előtt az ügy

2022.01.06. 17:00

Pesten termesztette a kábítószert, a Balatonon meg eladta

Büntetőeljárást folytatott a rendőrség egy 25 éves herendi fiatalemberrel szemben, mert felmerült a gyanúja, hogy kábítószert termeszt és értékesít, közölte Bartók Judit megyei rendőrségi szóvivő.

Kovács Erika

Forrás: Illusztráció

Elmondta, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya tavaly március 5-én rendelt el nyomozást az ügyben.

Kiderült, hogy a herendi férfi összeköttetésben van olyan emberekkel, akik korábban kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeket követtek el, vagy jelenleg is folyamatban van ilyen eljárás velük szemben. A nyomozók megállapították, a fiatalember Budapesten bérel lakást, ahol kannabisz növényeket termeszt, ismerőseinek marihuánát értékesít Budapesten, Balatonfüreden és Zánkán. A bizonyítékok alapján tavaly március 16-án, Budapesten elfogták, majd előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a budapesti lakásban kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket, növényvédő szereket, mérleget, valamint a kannabisz növények termesztésére kialakított berendezésben 33 tő kábítószergyanús növényt foglaltak le. Ezekről később az igazságügyi szakértő megállapította, hogy „Super Silver” fajtájú kannabiszok. A 25 éves férfi gyanúsítotti kihallgatásakor elmondta, a növények magjait Hollandiából rendelte, a kábítószert 2019 óta termesztette a saját berendezésében. A nyomozók őrizetbe vették a férfit és indítványozták letartóztatását, amelynek a Veszprémi Járásbíróság helyt adott.

A gyanúsított jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll. A füredi rendőrkapitányságon befejezték a kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytatott nyomozást, és az iratokat átadták az ügyészségnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!