Gyász

2022.03.17. 18:23

Elhunyt Veszprém megye egykori rendőrfőkapitánya

Életének 82. évében elhunyt dr. Bartalus Antal nyugállományú rendőr dandártábornok.

Forrás: rendőrség

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság egykori rendőrfőkapitánya, dr. Bartalus Antal 2022. március 5-én - méltósággal viselt betegséget követően - elhunyt. A dandártábornokot dr. Balogh János r. altábornagy rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője a „Rendőrség halottjává” nyilvánította - adja hírül a police.hu.

Dr. Bartalus Antal 1963. január 1-jén kezdte meg hivatásos pályafutását, első szolgálati beosztása a főkapitányság bűnügyi osztályán nyomozó volt.

1969. május 14-én - családi okok miatt - kérelmére megszűnt a jogviszonya, majd 1970. április 15-től visszavételére került sor a Pápai Rendőrkapitányság állományába nyomozói beosztásba.

1974. január 1-től a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon titkárságvezetőként, 1974. október 1-től a főkapitányság igazgatásrendészeti osztályvezetőjeként teljesített szolgálatot.

1977. május 1-től a főkapitányság vizsgálati osztályán osztályvezetőként folytatta pályafutását.

1989. február 1-től a megyei főkapitány közbiztonsági helyettesévé lépett elő.

1990. április 1-től 1996. szeptember 30-ig Veszprém megye főkapitányaként teljesített szolgálatot. 1996. október 1-jén vonult nyugállományba, ám ezután is rendszeresen tartotta a kapcsolatot a megyei főkapitányság vezetésével.

Szakmai és emberi kvalitásait az ország rendőri vezetői elismerték, szaktekintélynek számított a főkapitányságok vezetői között.

Nyugállományba vonulását követően azon munkálkodott, hogy a rendőrség és a civil szervezetek között hatékony együttműködés jöjjön létre. 1992 januárjától 2009. december 31-ig a Veszprém Megyei Közbiztonságért Közalapítvány Kuratóriumának elnökeként tevékenykedett. A kuratórium feladata a rendőrség anyagi és erkölcsi támogatása volt.

Dr. Bartalus Antaltól családja és egykori munkatársai, tisztelői – katonai tiszteletadás mellett - 2022. március 17-én délután vettek végső búcsút a veszprémi József Attila utcai temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!