Rendszeresen vezetett vele

2022.03.23. 19:00

Negyedmillióért vett hamis jogsit a Füred környéki férfi - elfogták a rendőrök

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Forrás: Pixabay

Az eljárás adatai szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda 2021-ben ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, amely kapcsán megtartott kutatások során lefoglalásra került több, hamis közokirat készítésére alkalmas eszköz, illetve azokhoz köthető elektronikus adat - írja a police.hu.

A beszerezett információkat elemezve felmerült egy, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság illetékességi területén lakó fiatalember neve is, aki kapcsolatba hozható a kérdéses üggyel. 

A helyi nyomozók - az általuk végrehajtott adatgyűjtés eredményeként – elfogtak egy 33 éves férfit. 

A Balatonfüredhez közeli településen élő fiatalembert a gyanú szerint néhány éve az egyik budapesti piacon, számára ismeretlen személy leszólította és felajánlotta neki, hogy 250 ezer forint készpénzért tudna szerezni részére vezetői engedélyt, oktatás, vizsgák és vezetési gyakorlat teljesítése nélkül. A gyanúsítottnak tudomása volt arról, hogy törvénybe ütközően cselekszik, mégis elfogadta az ajánlatot. Az ismeretlen személynek átadta a 250 ezer forintot, valamint érvényes okmányait, hogy azokról fotót készíthessen. Ezután megegyeztek, hogy pár nappal a pénz átadása után a megbeszélt címre megérkezik a hamis vezetői engedély, ami meg is történt. A 33 éves férfi azóta rendszeresen vezetett a valótlan okmány felhasználásával, ameddig azt rendőrök le nem foglalták tőle az eljárás során.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a felhasználással elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt elrendelt nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!