Tűz

2022.03.02. 18:00

Tegnap másfél, ma közel húsz hektár nádas égett le Veszprém megyében

Tegnap Hajmáskéren, ma Ősi közelében volt nádastűz. Egyre több a szabadtéri tűzeset, ügyeljen a tűzvédelmi szabályok betartására!

Forrás: Pétfürdő HTP

A pétfürdői és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak a hajmáskéri Rákóczi utca mögötti mezőre, ahol mintegy másfél hektáron égett a száraz fű. Az egységek egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be a domborzati viszonyok miatt nehezen járható területen és mintegy másfél óra alatt eloltották a lángokat. 

Csaknem húsz hektáron égett le nádas-bokros terület Pétfürdő és Várpalota között ma, a déli órákban, a tavak közelében. A lángokat a pétfürdői, a veszprémi és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat oltotta több oldalról vízsugárral, motoros háti permetezővel, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal. Az oltást nehezítette az erős szél, illetve az egységek egyes mocsaras részeket nem tudtak megközelíteni. A tűz lakóingatlanokat nem veszélyeztetett, személyi sérülés nem történt. - írja a Veszprém Megyei Katasztrófavédelem oldala. 

Címkék#tűz#nádas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!