Elrendelték a távoltartását

2022.07.28. 12:00

Egy szemtanú fogta le a dühöngő ajkai férfit, aki megöléssel fenyegette volt élettársát

A Veszprém Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze távoltartás elrendelését indítványozta azzal a 37 éves, zaklatással gyanúsított ajkai férfival szemben, aki 2022. július 8-án a volt élettársát és annak párját telefonon, majd a lakásuk előtt kiabálva megöléssel fenyegette.

Forrás: Pixabay

A megalapozott gyanú szerint az elkövető azzal hívta fel a volt élettársát, hogy fél óra múlva odaér a lakásához, rárúgja az ajtót, és őt, valamint a jelenlegi élettársát is megöli - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. 
A gyanúsított a hívást követő mintegy háromnegyed órával meg is jelent a sértettek lakásánál, ahol hangosan kiabálva folytatta a fenyegetőzést. A volt élettárs ekkor bemenekült a lakásba és bezárta a bejárati ajtót. Miután a vádlott a kulcsra zárt ajtón nem tudott bejutni, abba egy alkalommal belerúgott. 
A nő párja ekkor kiment, hogy megnézze, a rúgástól keletkezett-e valamilyen anyagi kár, mire az elkövető folytatta a szitkozódást és a fenyegetőzést, majd nagy lendülettel megindult a férfi felé. Egy szemtanú azonban megakadályozta a támadását és a földre vitte, majd a rendőrök kiérkezéséig lefogta a felindult gyanúsítottat. 
A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az indítvánnyal egyetértve négy hónapra elrendelte, hogy a férfi a sértettektől, illetve a lakóhelyüktől tartsa magát távol, és semmilyen formában ne lépjen velük kapcsolatba. A végzés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!