Azt hitték, földrengés van

2022.07.22. 17:21

Megrepedt egy társasház Pétfürdőn, mi lesz a lakókkal?

Szétnyílt, illetve jelentősen megrepedt több helyen is egy négyszintes, 18 lakásból álló társasház Pétfürdőn, erősítette meg értesülésünket Márta Attila megyei katasztrófavédelmi helyettes szóvivő.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Azt mondta, statikus szakembert kérnek meg az épület átvizsgálására. Információnk szerint már korábban is voltak kisebb repedések az épületen, de a ház nagy robajjal csütörtökön este nyílt szét, amelynek valószínűleg statikai okai lehetnek. A helyszínre a pétfürdői tűzoltók érkeztek, akik a szolgáltató szakembereit kérték arra, hogy zárják el a gázt. Az élet és vagyonbiztonság védelme érdekében felhívták a lakók figyelmét a lehetséges veszélyekre. Aki az otthonában akar maradni, saját felelősségére megteheti. Úgy tudjuk, a polgármester és a közös képviselő is a helyszínen tartózkodik. 
Horváth Éva polgármester elmondta, hétfőn jön a statikus, és megmondja, mit kell tenni.

Dobronay Józsefné Katalin
Forrás: Kovács Erika/Napló

Az emberek keserűen és szomorúan nézték a házat, az otthonaikat, köztük idős emberek is. - Félünk, mert nem tudjuk, biztonságban vagyunk-e - erről beszélt Dobronay Józsefné Katalin. Az asszony felidézte, azt hitték, földrengés van csütörtökön este, aztán egy csattanást hallottak. A nyílásokon átlátnak egymás lakásaiba. Ha arról születik döntés, hogy menni kell az épületből, ő nem tudja, hova megy. 
– Mi lesz velünk? Mi lesz az otthonainkkal? - kérdezte keserűen az asszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!