Baleset gondatlanságból

2022.07.29. 10:00

Nem tartotta be a követési távolságot, két motoros sérült meg miatta a 73-as főúton

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki a követési távolságot be nem tartva okozott súlyos sérüléssel járó balesetet.

A vádirat szerint a 37 éves férfi 2021. július 27-én éjjel személygépkocsival 90 kilométer/órás sebességgel közlekedett Csopakról Veszprém felé a 73-as számú főúton, miközben egy motorkerékpár két utasával 60-70 kilométer/órás sebességgel haladt előtte - írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. 
A személygépkocsi sofőrje, miután nem tartott megfelelő követési távolságot, a motort utolérve, annak nekiütközött, amely az ütközéstől eldőlt. A motorkerékpár mindkét utasa, egy férfi és egy nő súlyos, töréses, zúzódásos sérüléseket szenvedett. 
Az eljárás során a gyanúsított kérte, a sértettek pedig hozzájárultak a közvetítői eljárás lefolytatásához, ezért ennek érdekében az ügyészség felfüggesztette a büntetőeljárást. A közvetítő előtt azonban a feleknek nem sikerült megállapodást kötniük, ezért az ügyben vádemelésre került sor. 
Az ügyészség a vétkes sofőrrel szemben – mivel a KRESZ-szabályszegésnél gondatlanság, és nem szándékosság volt megállapítható – tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!