Engedély nélkül

2022.09.08. 08:00

Házilag készített fegyvert és lőszert tartott otthonában egy Balaton-felvidéki férfi

Lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 62 éves férfival szemben, aki mintegy négy-öt éve engedély nélkül tartott lakóhelyén egy házilag készített sörétes fegyvert, valamint több sörétes lőszert és egy cserecsövet.

Forrás: ügyészség

A vádirat szerint az egyik Balaton-felvidéki faluban élő elkövető a fegyverhez zártszelvényből tust készített, majd a fegyverrel egy használaton kívüli murvabányában többször lövöldözött, amelyről lakossági jelzés érkezett a Veszprémi Rendőrkapitányságra – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség.
A nyomozóhatóság 2021 júliusában kutatást tartott a vádlottnál, melynek során a férfi gépkocsijából élesre töltött állapotban előkerült a sörétes fegyver, valamint a rendőrök az ingatlanban éles, részben házilag újratöltött lőszereket, üres lőszerhüvelyeket és egy házilag készített fegyvercsövet is találtak.
Az ügyészség vádiratában az elkövetővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, a fegyver, a lőszerek és a fegyvercső elkobzására, valamint az üres lőszerhüvelyek lefoglalásának megszüntetésére és megsemmisítésének elrendelésére tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak. Az ügyészség indítványozta továbbá azt is, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat a mintegy 300 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában