Jó tett helyébe...

2022.09.09. 17:00

Kölcsönadott ötezer forintot, verést kapott vissza

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 35 éves helybeli férfival szemben, aki a neki korábban 5000 forintot kölcsönadó ismerősét a nyílt utcán bántalmazta.

Forrás: Pixabay

A vádirat szerint az elkövető 2022 januárjának első napjaiban az egyik ajkai élelmiszerbolt előtt italozott, amikor a sértett meglátta, és kérte vissza az általa korábban kölcsönadott 5000 forintját – írja közleményében a Veszprém Megyei Főügyészség. 
A vádlott és a férfi között ebből hangos szóváltás támadt, melynek során az elkövető közölte, hogy felejtse el a pénzt, majd bement az üzletbe. Ismerőse a bolt előtt megvárta a vádlottat, aki azonban onnan kilépve nem a pénzt adta vissza, hanem odalépett a férfihoz és ököllel arcon ütötte. Az ütéstől a férfi a földre került, az elkövető pedig még többször megütötte, végül dulakodásuknak egy kívülálló vetett véget azzal, hogy kettejük közé lépett. 
Az ügyészség vádiratában a többszörös visszaesőnek minősülő – cselekményét röviddel az után követte el, hogy egy korábbi ügyben jogerős szabadságvesztésre ítélték – vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától való eltiltását indítványozta azzal, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!