Bíróság

2022.10.24. 15:00

Másnak adta ki magát, több millió forintot csalt ki rokonától a várpalotai nő

Letartóztatását indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze annak a 23 éves várpalotai nőnek, aki a megalapozott gyanú szerint komoly, a hozzátartozóival és a vagyonával kapcsolatos, fenyegető tartalmú üzenetekkel sorozatos pénzátadásokra vette rá a sértettet, aki összesen mintegy 3 000 000 forint kárt szenvedett, mire feljelentést tett a rendőrségen.

Veszprém Megyei Főügyészség

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a sértett komoly érzelmeket kezdett táplálni egy 2022 tavaszán, baráti összejövetelen megismert nővel szemben, amelyet a férfival rokoni kapcsolatban álló gyanúsított kihasznált, és a nő nevében mintegy két-három hónapon keresztül kisebb-nagyobb pénzösszegek átadására vette rá a sértettet. A férfi a későbbi közös élet reményében helyezte el egy megadott helyen a pénzt, abban bízva, hogy ezzel az általa megismert nőt segíti. A sértett azonban egy idő után megelégelte a hitegetést, és nem akart több pénzt adni, mire az üzenetek hangneme megváltozott, és a gyanúsított azzal fenyegette a sértettet, hogy bántódás éri a hozzátartozóit, illetve felgyújtják a házát, amennyiben nem fizet. A sértettben az üzenetek komoly félelmet keltettek, és egészen 2022. október közepéig teljesítette a követeléseket, majd feljelentést tett a rendőrségen. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva, a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés ellen a terhelt és védője is fellebbezett, így az nem végleges. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!