Korábban a vezetéstől is eltiltották

2022.10.06. 10:00

Menekülni próbált a rendőrök elől, végül árokba hajtott a pápai sofőr

A rendőrök elől Nemesszalók térségében akart elhajtani egy autós, aki eltiltás hatálya alatt és vezetői engedély nélkül közlekedett - tájékoztatott a Pápai Rendőrkapitányság.

Napló

A sofőr elvesztette uralmát az autója felett és azzal a vízelvezető árokba csapódott Fotó: rendőrség

A járőrök október 4-én 0 óra 3 perckor Nemesszalók határában, a 8411-es számú úton ellenőrizni akartak egy személyautót, amelynek vezetője a rendőri jelzést észlelve gyorsított. A rendőrök követni kezdték a járművet, de annak sofőrje egyre nagyobb sebességgel haladt, Nemesszalókot elhagyva, a 834-es úton Pápa irányába hajtott. Végül a Mezőlak felé vezető útkereszteződésben a sofőr elvesztette uralmát az autója felett és azzal a vízelvezető árokba csapódott. Az egyenruhások odafutottak a gépkocsihoz, majd miután meggyőződtek arról, hogy abban senki nem sérült meg, intézkedtek. Megállapították, hogy az Opelt egy 27 éves pápai férfi vezette vezetői engedély nélkül, illetve korábban a vezetéstől is eltiltották.

A rendőri intézkedéskor kiderült, hogy a személyautót és annak csomagterében megtalált – egy másik gépkocsihoz tartozó – rendszámot, valamint a jobb hátsó ülésen utazó 23 éves rábaszentandrási férfit is körözik. A járőrök a járműben utazókat előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, majd a sofőr ellen büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének gyanúja miatt, valamint szabálysértési feljelentést tettek a közlekedési szabályszegésekért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!