Bíróság

2022.11.08. 14:00

A rendőrök szeme láttára rabolt ki egy kamaszt Sümegen

A Tapolcai Járási Ügyészség rablás bűntette miatt a letartóztatását indítványozta annak a tizennyolc éves fiatal fiúnak, aki november 5-én Sümeg központjában veréssel fenyegetve szerzett 1000 forintot egy kiskorútól.

Veszprém Megyei Főügyészség

A megalapozott gyanú szerint az elkövető a késő délelőtti órákban odament egy tizenhat éves és a társaságában lévő két kisebb fiúhoz, majd kezeit maga előtt ökölbe szorítva a megverésüket helyezte kilátásba, ha nem adnak neki pénzt. A tizenhat éves sértett a fenyegetés hatására a nadrágzsebéből elővett egy 1000 forintos bankjegyet és átadta a gyanúsítottnak. 

A történteknek szemtanúja volt a városban járőrszolgálatot teljesítő két rendőr. A fiatalokat kikérdezték a történtekről, majd megállították és kérdőre vonták az elkövetőt, a megszerzett pénzt pedig visszaadták a sértettnek. Az ügyészség a csalás bűntette miatt korábban felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélt gyanúsítottal szemben a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás elrendelésére, melynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott, és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A döntést a gyanúsított tudomásul vette, míg védőjének, aki nem volt jelen az ülésen, három nap áll a rendelkezésére, hogy nyilatkozatát megtegye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!