Életveszélyesen megsérült

2023.01.11. 10:00

Eltűntek a csirkék, ezért majdnem halálra verték ismerősüket

Vádat emelt a Veszprém Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt azzal a három férfival szemben, akik 2021 májusában, italozásuk után úgy megverték ismerősüket, hogy az életveszélyesen megsérült, közölte a főügyészség.

Kovács Erika

Forrás: pixabay.com

A 43 éves vádlott és két 26 éves társa együtt ivott a sértettel, miközben leittasodtak. A 43 éves férfi számon kérte a sértetten, hogy eltűntek a csirkéi, ami vitát váltott ki közöttük. Az elkövető ismerősét többször ököllel arcon, mellkason ütötte, majd a verésbe a két másik vádlott is bekapcsolódott. A veréstől a férfi a földre került, ahol őt az idősebb illető többször megrúgta, majd egyik társával a lábainál az udvarra, a bejárati ajtó elé húzta. Harmadik társuk kérte, hagyják békén a férfit és vigyék vissza a házba, majd a 43 éves vádlott segítségével vissza is húzta az előszobába, ahol ágyra fektették, betakarták. A sértett később felébredt és hazament, a veréstől viszont életveszélyesen megsérült. 

Az ügyészség az elkövetőkkel szemben börtönbüntetést és a közügyektől való eltiltást indítványozott, azzal, hogy az elkészítő ülésen történő beismerésüknél a Veszprémi Törvényszék a 43 éves vádlottat tíz, fiatalabb társait kilenc-kilenc év börtönbüntetésre ítélje, továbbá egyikükkel szemben felfüggesztett fogházbüntetésének utólagos végrehajtását is rendelje el. Az ügyészség indítványozta, hogy bűnösségük esetén a vádlottak nem bocsáthatók feltételes szabadságra. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!