Csaknem kétmilliós tétel

2023.02.16. 16:00

Márkás termékek silány hamisítványait árulta egy nő a devecseri használtcikk-piacon

Többrendbeli iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 49 éves nővel szemben, aki 2021 szeptemberében több neves gyártó oltalom alatt álló védjegyeivel ellátott termékeket árult a devecseri használtcikk-piacon.

A vádirat szerint az elkövető olyan ruházati termékeket kínált eladásra, amelyek a vásárlók megtévesztésére alkalmas módon hasonlítottak ismert márkák védjegyeivel ellátott és védjegyoltalom alatt álló termékeihez - írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

A nyomozó hatóság a terhelttől összesen 1 827 203 forint értékben foglalt le különböző zoknikat, melegítőket, pólókat, öveket és cipőket, amelyek a védjegyek kialakítása, a címkén talált adatok alapján gyenge hamisítványok voltak. 

A vádlott a hamis márkajelzésekkel ellátott áruk forgalomba hozatalával, illetve forgalomba hozatal céljából történő megszerzésével és tartásával hat sértettnek okozott vagyoni hátrányt. 

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt azzal, hogy az Ajkai Járásbíróság bocsássa próbára az elkövetőt a lefoglalt hamisított termékeket pedig kobozza el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!