Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat

2023.05.24. 19:00

Kilenc tonna hulladékot rakott le Adorjánházánál – vádat emeltek ellene

Veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 31 éves férfival szemben, aki mintegy 9 tonnányi szemetet rakott le Adorjánháza közelében.

A vádirat szerint az elkövető 2022 júniusában legkevesebb kétszer hordott és helyezett el 20-30 köbméter szemetet az adorjánházi önkormányzat tulajdonában lévő területen – írja közleményében a Veszprém Vármegyei Főügyészség. 

A hulladék nagyobb részét a nem veszélyes hulladék kategóriába tartozó csomagolóanyagok, gumiabroncsok, szivacsok, építési törmelék, papír, ruhanemű, kiselejtezett elektromos berendezések és egyéb háztartási lomok képezték, azonban mintegy 900 kilogramm mennyiségben volt közte azbesztet tartalmazó hullámpala és égetésből visszamaradt hamu (salak), melyek veszélyes hulladéknak minősülnek. 

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!