Tűzoltóság

2023.05.16. 11:00

Vízi Ottó Győző a katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes

Vízi Ottó Győző tűzoltó alezredest a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesi feladatainak ellátásával bízta meg Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója. Az alezredes május 16-ai hatállyal került új beosztásába, közölte Csondor Henrietta katasztrófavédelmi szóvivő.

Kovács Erika

Vízi Ottó Győző tűzoltó alezredes, a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese Fotó: katasztrófavédelem

Vízi Ottó Győző 1990-ben kezdte hivatásos pályáját Szentkirályszabadján, a 87. Bakony Harcihelikopter Ezrednél. 1996-tól a Veszprém Megyei Polgári Védelmi Parancsnokság, 2000-től pedig a katasztrófavédelem állományában dolgozik. 2012. január 1-jétől a szervezet vármegyei polgári védelmi főfelügyelője. A polgári védelem és a védelmi igazgatás területén rendelkezik többéves gyakorlattal. Pályája kezdete óta Veszprém vármegyében teljesít szolgálatot. Nős, egy gyermek édesapja.

Mint ismert, Csillag István tűzoltó ezredes, korábbi igazgatóhelyettes váltotta Dányi Béla tűzoltó dandártábornokot a Veszprém vármegyei katasztrófavédelem élén, így az igazgatóhelyettes pozíciója megüresedett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!